Waarom een levensboek?

Deze biografie is een uitstekende manier om uw levensverhaal, levenslessen en levensmotto te laten schrijven door een professional. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw familie en andere geliefden. Door middel van een gesprek met een van onze schrijvers wordt er stilgestaan bij belangrijke passages zoals uw jeugd, het huwelijk en de geboorte van uw eerste kind. Wanneer u niet in staat bent om dit zelf te schrijven, helpen wij u de juiste woorden te vinden voor uw eigen biografie. Eigen regie staat hoog bij ons in het vaandel. U bepaalt de inhoud van uw eigen levensboek.

waarom een levensboek

Herinneringen

Aan de hand van een vragenlijst voeren onze schrijvers een gesprek op de door u aangegeven locatie. U heeft de volledige regie over het levensboek, u bepaalt de inhoud van de biografie. U kunt ervoor kiezen om op deze manier herinneringen op te halen. We staan stil bij gebeurtenissen uit uw jeugd en binnen uw familie en gezin. Maar ook is er in uw biografie ruimte om te schrijven over andere zaken, zoals werk, religie, de schoolperiode en vrienden. Zo gaat niet alleen u even terug in de tijd, maar krijgen uw familie en geliefden door middel van het levensverhaal ook gelijk een beeld van alle gebeurtenissen in uw leven. Alle herinneringen in uw biografie illustreren wij door middel van foto’s uit uw eigen archief.

Wij schrijven uw biografie

Het laten schrijven van uw biografie door middel van een levensboek kan u helpen om de persoonlijke verhalen op te stellen waar u anders niet zo makkelijk de juiste woorden voor kunt vinden. Wij begrijpen dat wanneer u ernstig ziek bent het erg veel moeite kan kosten om zelf een levensverhaal te schrijven. Daarom helpt een van onze schrijvers u om deze woorden op papier te krijgen. Tijdens dit gesprek mogen ook dierbaren, zoals uw kinderen of een broer of zus, aanschuiven om uw verhaal aan te vullen. Daarnaast is het ook mogelijk om een audio- of videoboodschap toe te voegen aan uw levensboek, zodat uw geliefden u altijd kunnen blijven horen of zien.

Omlijst uw jubileum

Viert u binnenkort een koperen, zilveren of gouden bruiloft? Laat dan een levensboek schrijven om uw liefde te omlijsten. Verras uw echtgenoot of echtgenote door jullie persoonlijke liefdesverhaal op te laten stellen in een levensboek. Het is natuurlijk ook een optie om samen met uw partner jullie levensverhaal te vertellen aan een van onze schrijvers. In de verschillende hoofdstukken van uw biografie schrijven wij hoe uw liefde is ontstaan. Naast uw levensverhaal is er ruimte voor een persoonlijke videoboodschap of ingesproken boodschap, die u eventueel kunt laten horen op het feest van uw jubileum of kunt bewaren voor uw persoonlijke archief.

Voorbeeld fragment

Geboorte zoons

“In 1952 werd onze lieve Ben geboren. Ik weet het nog goed. Toen we tot het besef kwamen dat we ons eerste kindje zouden krijgen, kreeg Erica een glinstering in haar ogen. Deze is de hele zwangerschap niet meer verdwenen. Zelf was ik nog wat terughoudender. Ik denk dat elke ouder in het begin met dezelfde angsten komt te zitten. Ga ik geen fouten maken tijdens de opvoeding? Wat als ik iets verkeerd doe? Erica stelde mij altijd gerust, maar meedeinen op haar ultieme geluk deed ik nog niet. Dat kwam pas toen ik Ben voor het eerst in mijn armen hield. Ik zag ook gelijk Erica terug in zijn gezicht, wat een prachtige kleine jongen. Vanaf die dag weet ik wat het betekent om vader te zijn.

Hoewel wij intens gelukkig waren, ontbrak er nog iets. Wanneer we Ben naar bed hadden gebracht, stonden we vaak nog met z’n tweetjes naar de lieve jongen te kijken hoe hij zoet lag te slapen. Erica zei vaak een beetje gekscherend dat er nog makkelijk een tweede wiegje in de kamer zou passen. En dan had Ben ook nog iemand om mee te kletsen. Ze deed het vaak af met een giechel. Tijdens een zomeravond in juli zaten we buiten te genieten van vers geplukte bramen en te praten over koetjes en kalfjes, zoals dat gaat. Opeens keek Erica mij heel serieus aan met die mooie ogen van haar. Ze wou heel graag een tweede kindje, het was geen grap. Wie ben ik om dan nee te zeggen?

Werkzaam door heel Nederland

Laat ons uw biografie schrijven

Kunnen wij u helpen met het schrijven van uw biografie om zo de belangrijke herinneringen en persoonlijke verhalen niet verloren te laten gaan? Neem dan contact op met onze schrijvers via het contactformulier. Door ons uitgebreide netwerk is er altijd een van onze schrijvers bij u in de buurt.

Leg uw persoonlijke geschiedenis vast

Laat iets unieks en moois achter voor uw dierbaren