Soorten levensboeken

In een levensboek komen alle belangrijke momenten uit uw leven uitgebreid aan bod, aangevuld met levenslessen, foto’s en andere zaken zoals een stamboom. Maar het is ook mogelijk om de geschiedenis van uw dorp of bedrijf op deze manier te vereeuwigen. Daarom kunt u bij ons kiezen uit verschillende soorten levensboeken en deze uitbreiden met verschillende extra’s.

generaties

Persoonlijk

Heeft u nog veel te vertellen en wilt u graag deze herinneringen nalaten aan uw familie? Wij stellen graag met u uw persoonlijke levensverhaal samen. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende soorten levensboeken:

 • Uw persoonlijke verhaal, geschiedenis en levensmissie
 • Een verhaal over u en uw gezin, inclusief interviews met uw partner en eventuele kinderen
 • Persoonlijke verhalen die u graag gericht aan bepaalde familieleden wilt vertellen
 • Memoires over bijvoorbeeld uw grootouders om cadeau te geven
 • Een levensboek dat gewijd is aan een bepaalde fase in uw leven, bijvoorbeeld uw diensttijd tijdens de oorlog

Wij willen u niet in een vast stramien drukken, daarom bepaalt u zelf over welke soorten onderwerpen wij praten en waar onze schrijvers uiteindelijk over gaan schrijven.

Soorten jubilea

Een jubileum kan in het teken staan van persoonlijke hoogtepunten, zoals een gouden huwelijk, maar ook een zakelijk jubileum als een vijfentwintigjarig dienstverband. Of het nou gaat om een zakelijk of persoonlijk hoogtepunt, onze professionele schrijvers helpen u graag om het complete verhaal samen te stellen door middel van een van onze vele soorten levensboeken.

Ook uw dorp verdient zijn eigen levensboek

Elk dorp heeft zijn eigen geschiedenis. In het kader van een jubileum is het dan ook zeker de moeite waard om samen met een van onze professionele schrijvers op zoek te gaan naar de geschiedenis van het dorp waar u woont. Bijvoorbeeld door middel van interviews met u en prominente inwoners. Deze verhalen worden aangevuld met het beschikbare beeldmateriaal. Het is ook mogelijk om in te zoomen en levensboeken op te stellen over de straat waar u woont. Wilt u als gemeente een dorp in het zonnetje zetten wegens een jubileum? Of bestaat uw bedrijf al een waardig aantal jaar? Dan verwijzen wij u graag door naar de pagina Zakelijk.

Voorbeeldfragment

Band met moeder

“De band tussen mij en mijn moeder was altijd een beetje ingewikkeld. Hoe het komt, heb ik nooit precies geweten. We hebben er nooit uitgebreid over gesproken, tot mijn grote spijt.

Ik ben opgegroeid in een gezin van twaalf kinderen. Je kunt wel zeggen dat mijn moeder leefde voor haar kinderen. Altijd was ze bezig met het verzorgen van mij en mijn broertjes en zusjes. Maar ik denk dat het op een gegeven moment wel teveel voor haar werd, al die kinderen. Ik herinner mij dat ze vaak kortaf was en ook heb ik haar niet vaak zien lachen. Misschien bewaarde ze deze momenten voor als wij lagen te slapen, of wellicht was ze vergeten hoe het moest. Op school werd ik gepest, maar ik heb er nooit met haar over kunnen praten. Dat waren dingen die ik zelf moest oplossen.

Mijn vader was de baas thuis. Hij verdiende de kost en bepaalde de regels. Hij straalde altijd iets autoritairs uit. Daarom was ik altijd een beetje bang voor hem. Hij sloeg niemand, maar er was geen ruimte voor tegengas. Zijn wil was wet. Zijn grote wens was ook een gezin met zoveel mogelijk kinderen, of mijn moeder er nou genoeg van had of niet. Zelfs toen ik ging samenwonen met Lars op mijn negentiende, bleek mijn moeder weer opnieuw zwanger. Misschien was ze daarom zo kwaad dat ik vertrok toen ik samen ging wonen met Lars.

Vaak had ik het gevoel dat dit niet het leven was wat ze altijd had gewild. En dat ze daarom altijd zo boos en kortaf was. Als ze in deze tijd had geleefd, dan waren deze dingen heel anders gegaan. Ondanks alles ben ik altijd van haar blijven houden.”

Extra’s

De verschillende soorten levensboeken bestaan in de basis uit de verhalen die onze professionele schrijvers samenstellen. Daarnaast is het nog mogelijk om de volgende opties toe te voegen aan alle soorten levensboeken.


Meer weten over de extra's? Plaats uw muis hier.

Extra's

 • Uitbreiding door middel van meerdere pagina’s met tekst of foto’s
 • Meerdere interviews in meerdere sessies
 • Interviews met extra personen
 • Interviews vastleggen door middel van geluidsopname
 • Portretfoto door professionele fotograaf
 • Eén of meer boeken tegelijk bestellen
 • Ontwerp van familiestamboom op basis van beschikbare informatie
 • Retoucheren van de geleverde foto’s
 • Extra correctierondes tekst
 • Extra correctieronde drukproef
 • Verzending van levensboek of levensboeken in cadeauverpakking
 • Opmaak in huisstijl
 • Overig maatwerk op aanvraag, zoals vertalingen van Nederlands naar Engels
Werkzaam door heel Nederland

Meer informatie over de soorten levensboeken

Wilt u graag meer weten over de verschillende soorten levensboeken die wij voor u kunnen samenstellen? Staat de gewenste optie niet tussen het rijtje van onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Leg uw persoonlijke geschiedenis vast

Laat iets unieks en moois achter voor uw dierbaren